Com ja sabeu demà dia 9 de maig està convocada una vaga a l’ensenyament públic per retirar la LOMCE. La vaga està convocada per diversos sindicats de professors i alumnes i té el suport de la FAPAC així com del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)

Aquesta vaga serà seguida també pel personal de l’Escola Casas, tot i que es respectaran els serveis mínims per qui vulgui (o no tingui més remei que) deixar els nens. Aquesta vaga afecta  des d’escola bressol fins a universitat, passant pels ensenyaments de Preescolar, Primària, ESO, Postobligatoris, etc.

Copiem  els motius resumits pels quals la FAPCA s’oposa a la llei Wert. Cliqueu aquí per llegir les motivacions al seu website:

  • La LOMCE suposa un retrocès de més de 50 anys en plantejaments pedagògics, allunya els mètodes científics de l’escola i es guia pel fanatitsme neocon, ultraliberal i espanyolista.
  • Aquesta llei: obre la porta a la privatització de l’educació pública, les administracions no garantiran l’oferta de places públiques
  • Introdueix el que demanava la Conferència Episcopal (una assignatura de religió avaluable i que la seva nota compti a l’avaluació final)
  • Dóna tractes de favor a les escoles concertades
  • Retrocedeix en el procés de democratització del sistema educatiu (el consell escolar passa a ser consultiu)
  • Converteix l’ensenyament en una cursa d’obstacles, segrega per sexe i per capacitats; dinamita el model d’immersió lingüística; centralitza i espanyolitza el sistema educatiu, estableix la competència entre els centres educatius…

O també podeu veure aquest vídeo explicatiu

Si esteu d’acord amb els motius de la vaga i teniu temps, podeu anar a la Manifestació corresponent a la Plaça Universitat a les 12 del matí.